Wist je dat...

Persoonlijke weetjes, pittige anekdotes en korte verhaaltjes: ontdek de boeiendste wist-je-datjes uit 100 jaar Nelissen. 

Wist je dat …

…  al meer dan 50 procent van de jaarlijkse productie van bakstenen bij Nelissen Steenfabrieken wordt uitgevoerd? De rest wordt aan klanten in héél België geleverd. Momenteel worden stenen aan een kleine 50 landen geleverd. De stenen van Nelissen zijn niet enkel gegeerd in Groot-Brittannië en Duitsland maar ook verkopen ze als zoete broodjes in Rusland en landen uit het Midden-Oosten. En zelfs in het Verre-Oosten zijn ze tuk op brikken uit Kesselt. Wat de doorslag geeft bij de uitvoer is naast de kwaliteit van de bakstenen ook de grote mix en variëteit van kleuren. Maar er komt nog meer bij kijken om bakstenen aan de man te brengen in een vreemd land.

Zo houden vertegenwoordigers die werken voor Nelissen Steenfabrieken in het buitenland best rekening met de cultuur, de gewoonten en de tradities van het land. Ze verschillen van land tot land, en zelfs van streek tot streek. Neem bijvoorbeeld Rusland. Russen hebben de gewoonte om naar de sauna te gaan. Zelfs noemen ze het de banja. Daar worden zaken gedaan. Jeroen Bartels, exportmanager bij Nelissen Steenfabrieken, kan erover meepraten. Met zijn vaste contacten in Rusland heeft hij in de banja menig deal gesloten waardoor ladingen bakstenen naar Moskou en zelfs naar Siberië afgezet worden. Op tafel in de banja liggen stalen van stenen. Daar wordt in een ontspannen en zwetende sfeer – dat laatste mag je letterlijk nemen – onderhandeld met de erbij horende natjes en droogjes die eigen zijn aan de Russische culinaire gewoontes.